Permanent makeup/Kosmetisk mikropigmentering

Vad är Kosmetisk Mikropigmentering?
Mikropigmentering, eller permanent makeup som det även kallas, används för att skapa symmetri, korrigera ojämnheter och framhäva dina naturliga ansiktsdrag. Med denna teknik kan du förbättra ögonbrynen, skapa en permanent eyeliner eller förstärka läpparnas kontur och färg. Denna behandling passar dig som är känslig/allergisk mot smink, önskar att spara tid på morgonen, tränar/svettas mycket eller helt enkelt vill se piggare ut utan smink. Permanent make-up är ett av världens just nu populäraste behandlingar. Till exempel ”puderögonbryn” utförs genom att man skuggar färgen i brynformen med hjälp av små prickar som kallas för ”air point teknik”. Behandlingen börjar med en konsultation då vi diskuterar färg och form. En separat konsultation går även att boka men det är valfritt.
Ögonbryn
Vi mäter och ritar upp brynen som en mall och utgår efter vissa linjer i ansiktet.
Tjockleken och formen går att ändra efter dina önskemål men brynen måste fortfarande se balanserade ut. Permanent make-up ska se naturlig ut även när du är osminkad så vi tatuerar ej hårdare sminkingar som t.ex. festmakeup.
Ögonfransar/Eyeliner
Permanent makeup för ögonen utförs med en mikropigmenteringsmaskin och kan göras lite olika beroende på önskat resultat.
Man kan göra en fransmarkering där färgen sätts mellan fransarna. Detta passar alla och ser väldigt naturligt ut. >br>Eller så kan man göra eyeliner som går ovanför fransraden. Det kan göras med eller utan vinge.
Läppar
Den senaste tekniken för läppigmentering kallas ”aquarelle lips”. Med denna teknik kan man nå ett väldigt naturligt och fint resultat genom att varsamt skugga in färgen i läppen.
Först läggs en väldigt tunn linje i ytterkant för att markera konturen och göra läpparna mer symmetriska. Sedan skuggas färgen in. Antingen en lätt skuggning för ett naturligt resultat eller en mer täckande skuggning för mer ifyllda läppar.
Hållbarheten för en läpptatuering är ca 3-5 år. Påfyllning för att bibehålla färgen brukar behövas 1-2 år efter behandling.
Det går ej att förstora läpparna med pigmentering. Färgen läggs alltid på ”läpphud” och ej på vanlig hud.
Innan behandlingen:
Du måste vara över 18 år.
Samma dag som behandlingen ska du ej förtära koffein, ipren/treo, omega 3 eller blodförtunnande medicin. Alvedon och panodil går bra att ta innan. Vi utför ej behandling om du har någon blodsmittande sjukdom eller blödarsjuka.
Du ska ej ha intagit alkohol 48 timmar innan behandling.
Var varsam med solning.
Du ska ej ha något sår på området som ska behandlas som t.ex. psoriasis, rosacea eller eksem.
Du får ej ha genetik för keliod ärrbildning.
Har du en gammal tatuering som gjort på en annan salong måste en konsultation bokas för att vi ska kunna bedöma om det går att få ett bra resultat.
Har du en sjukdom, hudförändringar, ärr eller liknande så ber vi dig i första hand att kontakta din läkare och därefter oss, via mail kontakt@salakliniken.se eller telefon. Om detta inte följs går behandlingen ej att utföra men ditt besök debiteras.
Vi utför inte kosmetisk tatuering på gravida eller om du ammar.
Se till att du har ätit ordentligt innan behandling då det är lättare att slappna av.
Ta med dig glasögon om du använder linser (eyeliner).
Frans- & brynfärgning får ej göras inom två veckor innan och efter behandling (ögonbryn, eyeliner).
Har du lätt att få munsår/blåsor på läpparna kan du få det av behandlingen. Vi rekommenderar därför att du behandlar med Zivorax eller liknande 5 dagar innan behandling samt 5 dagar efter (lipliner).
Du får ej ha någon form av fransförlängning (eyeliner).
Det måste ha gått minst 3 månader från att du har gjort fillers i läpparna. (lipliner)
Efter behandlingen:
Du får med dig skötselråd samt en liten burk salva. Du ska tvätta brynen med ljummet vatten morgon och kväll i en vecka samt smörja med salva.
Första veckan skall man undvika direkt sol, bad i saltvatten, klorerat vatten, bastu och hård träning om du svettas mycket.
Fortsatt ska man alltid skydda med 50 SPF solskyddsfaktor.
Samma dag som behandlingen gjorts kan du vara röd och svullen.
Upp till en vecka efter behandlingen kommer brynen vara mörka.
Efter ett par dagar bildas färgskorpor som sedan lossnar 5-7 dagar efter.
Man kan tappa olika mycket av färgen under läkningsprocessen, det fylls i på återbesöket. En permanent make-up blir sällan helt klar med endast en behandling. Vissa behöver även ett tredje besök. Det skall då göras mellan 30-60 dagar från det sista besöket.

Priser

Permanent Makeup

Fri Konsultation

Linda

25 minuter

0:-

Boka här!

Ögonbryn

Linda

130 minuter

2300:-

Boka här!

Ögonbryn Återbesök

Linda

100 minuter

1100:-

Boka här!

Eyeliner

Linda

120 minuter

1700:-

Boka här!

Eyeliner Återbesök

Linda

60 minuter

800:-

Boka här!

Läppar

Linda

150 minuter

2500:-

Boka här!

Läppar Återbesök

Linda

100 minuter

1100:-

Boka här!